QUE SON?
SINTOMASAlgúns síntomas comúns que poden aparecer son:
SIGNOSAlgúns comportamentos que poden ser signos de alerta son:
AVALIACIÓNA avaliación dun trastorno alimentario debe comprender aspectos médicos, nutricionales e psicolóxicos. O primeiro contacto pode ser co médico de familia, que en base á valoración que faga do estado físico e dos datos proporcionados pola familia, determinará si trátase ou non dun problema de alimentación e si é necesario o seu derivación a Saúde Mental. Para o correcto diagnóstico é necesario descartar outras causas de anomalías endocrinas, metabólicas, digestivas e do sistema nervioso central para explicar a perda de peso. Este pode incluír enfermidade celíaca, enfermidade intestinal inflamatoria, enfermidade de Addison e moitas outras posibles afecciones. TIPOSCaracterízase por unha restricción e redución da ingesta nutricional, o que conduce a unha perdasignificativa do peso. A persoa presenta un intenso medo a gañar peso. Durante todo este tempo o paciente ten gran dificultade para recoñecer a gravidade do seu baixo peso actual ou é incapaz de ver o seu estado físico real e a perda de peso, á vez que dá un excesivo valor ao seu peso corporal e imaxe física. Existen dous tipos de anorexia nerviosa:
A persoa trata de compensar de forma repetida o inxerido para evitar o aumento de peso mediante o vómito autoprovocado, o exercicio excesivo, o ayuno ou o uso de laxantes, diuréticos ou outros medicamentos. A persoa con Bulimia Nerviosa sente unha gran preocupación polo seu peso e a súa imaxe corporal.
rápido do normal, seguir comendo malia sentirse desagradablemente cheo, comer unha gran cantidade de comida, malia non ter sensación de fame, e sentirse disgustado cun mesmo, deprimido ou con sensación de gran culpabilidad tralo episodio. Os atracones producen un intenso malestar na persoa que os realiza.
O Trastorno Evitativo/Restrictivo da Ingesta Alimentaria caracterízase por unha falta de interese na comida ou pola evitación por mor dalgunha das propiedades sensoriais da comida ou por unha preocupación achega das consecuencias repulsivas da acción para comer ou un medo ao atragantamiento, manifestando unha incapacidade persistente para satisfacer as necesidades nutricionales. A evitación/restricción da ingesta conlleva unha perda significativa de peso ou o non cumprir co crecemento esperado, deficiencias nutricionales significativas, dependencia dos suplementos nutricionales e interferencia importante no funcionamento psicosocial. Neste trastorno non está afectada a autopercepción e non hai unha distorsión da imaxe corporal. TRATAMENTOO desafío maior no tratamento dos TCA é facer que a persoa recoñeza que a súa conduta alimentaria é en si un problema e non unha solución a outros problemas. Con todo, a maioría das persoas que sofren este tipo de trastornos negan ter un problema alimentario. Aínda así, grazas ao mellor coñecemento deste problema por parte de profesionais, educadores e familias, a detección dos problemas da conduta alimentaria realízase hoxe en día máis precozmente do que viña sendo habitual fai anos. O propósito do tratamento é restaurar o peso corporal normal e os hábitos alimentarios e logo intentar resolver os problemas psicolóxicos que deron lugar á aparición do trastorno concreto. Os coidados de saúde por parte dos profesionais sanitarios, unha terapia de comportamento estructurada, a psicoterapia e a terapia con fármacos son algúns dos métodos que se utilizan como tratamento. As necesidades individuais das distintas terapias dependen do estado clínico, médico e psicolóxico da persoa e varían ao longo de todo o proceso. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario